Εκτός από την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου, ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης, από το Σάββατο 10 Ιουνίου, έχει ξεκινήσει και απεργία δίψας, όπως ενημερώνει ο δικηγόρος του Γιώργος Καρκανιάς.

Ads

Ο ίδιος απευθύνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο να δώσει «άμεση λύση στα δίκαια αιτήματα του Γιάννη Μιχαηλίδη, πριν η υγεία του φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση – έκκληση:

Από το Σάββατο 10/6, ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε και απεργία δίψας.

Ads

Μετά την απόρριψη της αίτησης του για εκπαιδευτική άδεια, παρά το γεγονός ότι η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε για εκπαιδευτικούς λόγους, δεν μπορεί να ζητήσει υφ’ όρον απόλυση ή τακτική άδεια καθώς εκκρεμούν χωρίς απάντηση εδώ και 2,5 και 1,5 μήνα αντίστοιχα τα προηγούμενα αιτήματά του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Απευθύνω έκκληση σε κάθε αρμόδιο να δωθεί άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματα του Γιάννη Μιχαηλίδη, πριν η υγεία του φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή”.

Αθήνα, 12.6.2023

Ο συνήγορος Γιώργος Κακαρνιάς».

Υπενθυμίζεται πως ο αναρχικός κρατούμενος Γ. Μιχαηλίδης, έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο από το νόμο διάστημα (τα 3/5 για ποινή 20 ετών και τα 2/5 για την ποινή λόγω απόδρασης), σύμφωνα με το οποίο έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την υφ’ όρων απόλυσή του, να εκτίσει δηλαδή την ποινή του κάτω από ένα καθεστώς ελευθερίας, έχοντας μείνει στη φυλακή περίπου 9 χρόνια συνολικά.