Απροσδόκητα φαιδροί είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο ζήτημα του περίφημου «πτυχίου» τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του τέως Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη, που ψευδώς αναφερόταν στο βιογραφικό του. Σημειώνεται πως το πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος είναι μεταξύ των απαραίτητων προσόντων και άρα υπήρχε ζήτημα νομιμότητας με τον διορισμό του στη θέση του Γενικού Γραμματέα. 

Ads

Ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης άργησε τρεις μήνες να απαντήσει στο κοινοβουλευτικό το αίτημα κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, στο οποίο ζητούσε τον τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που επικαλείτο ο Κωνσταντίνος Λούλης. Όταν ο Γ. Γεραπετρίτης απάντησε, ο Γενικός Γραμματέας είχε  ήδη απομακρυνθεί από τη θέση τοΥ. 

Πιο αναλυτικά, η σχετική ερώτηση της Δώρας Αυγέρη είχε κατατεθεί στις 9 Ιουνίου και σημείωνε ότι η τοποθέτησή του Κ. Λούλη και εφόσον το τίτλος που επικαλείται από τη Σχολή Κυλινδρόμυλων της Ελβετίας δεν είναι πανεπιστημιακός αλλά μια σχολή επιμόρφωσης, παραβιάζει τις διατάξεις του νόμου 4622/2019 για το “επιτελικό κράτος” του Υπουργού Γ. Γεραπετρίτη, που θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό γενικού γραμματέα τον τίτλο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Απάντηση μνημείο: «Θεωρούμε ότι παρέλκει…»

Ads

Στην απάντηση ο Γ. Γεραπετρίτης στις  σημειώνει: «θεωρούμε ότι παρέλκει, δεδομένου ότι ο Κ. Λούλης έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα και η παραίτησή του έχει γίνει αποδεκτή…»

Ο αρμόδιος Υπουργός άργησε τρεις μήνες να απαντήσει και αφού πλέον ο Κ. Λούλης είχε απομακρυνθεί , ισχυρίζεται ότι δεν συντρέχει λόγος να καταθέσει το πτυχίο.Ο ισχυρισμός αυτός εκτός από αντικοινοβουλευτικός είναι και αντίθετος στην κοινή λογική, καθώς το αίτημα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αφορά στον παράνομο διορισμό, ο οποίος δεν αναστέλλεται από το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. 

Στην ουσία ο Γ. Γεραπετρίτης παραδέχεται εμμέσως, ότι η αποκάλυψη μιας ακόμη υπόθεσης “αριστείας” ήταν η αιτία που οδηγήθηκε εκτός κυβέρνησης ο Κ. Λούλης και υπεκφεύγει. Είναι η πολλοστή άρνηση Υπουργού της Κυβέρνησης να καταθέσει έγγραφα που έχουν ζητηθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως κατ’ επανάληψη έχουν κάνει οι κύριοι Θεοδωρικάκος και Χρυσοχοϊδης, γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά.  Όπως είναι γνωστό, τόσο στο παρελθόν ο πατέρας του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρόσφατα ο Υπουργός Χ. Θεοχάρης  όπως εμμέσως και ο ίδιος ο Κ. Λούλης, έχουν παραδεχτεί ότι δεν διαθέτει πτυχίο. 

Δώρα Αυγέρη: “Παρελκυστικά Μαγικά Γεραπετρίτη με Λουλάκι!”

Η βουλευτής Δώρα Αυγέρη που οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης Λούλη, σχολιάζοντας στο FB την πρωτοφανή απάντηση Γεραπετρίτη, σημειώνει: “Παρελκυστικά Μαγικά Γεραπετρίτη με Λουλάκι!” κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του -φιλοχουντικού- Λούλη και το “λουλάκι” που χρησιμοποιείτο στο παρελθόν για να εξαφανίσει τους λεκέδες από τα ρούχα.

To ερώτημα που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

image

image