Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία που έγινε εις βάρος του.

Ads

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο η καταγγελία περιέχει «βαρύτατες κατηγορίες» και έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε την ίδια χρονιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είναι επώνυμη και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Διαβάστε επίσης: Η βιομηχανία ξεπλύματος και η υπόθεση Γεωργούλη

Ads

Υπενθυμίζεται ότι χθες η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Το αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, έπειτα από την καταγελία μεταφέρεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μια ή δυο εβδομάδες προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ «έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεσή του» σύμφωνα με την Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Γεωργούλης παραιτήθηκε από την Ευρωομάδα του κόμματος, κάνοντας λόγο για «συκοφαντική καταγγελία».

Διαβάστε επίσης: Δυσοσμία από την υπόθεση Γεωργούλη

Παπαδημούλης: Στηρίζουμε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη 

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι οι ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «Στηρίζουμε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και περιμένουμε την κρίση των βελγικών αρχών. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση».

«Στην υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές. Αντιδράσαμε ακαριαία και σωστά και ως Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και ως κόμμα γιατί η θέση μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση», είπε ο αντιπρόεδρος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του και «δείχνοντας» συγκεκριμένα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, τόνισε «ότι επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μια πολιτική-κομματική διάσταση και να οξυνθούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το ΠΑΣΟΚ». Προέτρεψε δε για μεγαλύτερη σοβαρότητα , «πέρα από την ελληνική μικροπολιτική».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρχει σκοπιμότητα στη δημοσιοποίηση του θέματος κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχέσεις των δύο κομμάτων, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε:

«Δεν το γνωρίζω, δεν γνωρίζω τον φάκελο της υπόθεσης, αλλά είναι γεγονός από αυτά που διαβάζω και ακούω από τους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, η αρχική καταγγελία έγινε το 2020, ανώνυμα, χωρίς να δοθεί το όνομα του θύτη. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές το όνομα του θύτη διευκρινίστηκε πολύ αργότερα. Τα τρία χρόνια που πέρασαν ως σήμερα είναι πολύς χρόνος. Είναι αρμόδιες οι βελγικές αρχές να εξηγήσουν, αν ερωτηθούν από τους δημοσιογράφους, γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος να έρθει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από τη στιγμή όμως που ήρθε, επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, η θέση μας ήταν σαφής: εκτός πλέον της ευρωομάδας μας και του κόμματος ο Αλέξης Γεωργούλης, για να υπερασπιστεί τη δική του εκδοχή».

Κούλογλου: «Είχε κληθεί αρμοδίως και είχε διαψεύσει τις φήμες»

Στην υπόθεση της άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά από καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και για τη διαγραφή του από το ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

«Υπήρξαν πριν από αρκετό καιρό κάποιες φήμες, απροσδιόριστες τελείως. Ερωτήθηκε αρμοδίως (από τον Δημήτρη Παπαδημούλη) ο κ. Γεωργούλης, είπε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε, επειδή το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο» είπε, σε δηλώσεις του στον ANT1.

Ερωτηθείς αν οι «απροσδιόριστες φήμες» περιελάμβαναν την πληροφορία ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, απάντησε κατηγορηματικά πως όχι.

«Δεν αφορούσαν συγκεκριμένο πρόσωπο, τόπο ή χρόνο» διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Αρώνη για το Open, πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε να απασχολεί πριν από τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, είχε γίνει μια καταγγελία ανώνυμα από την ίδια την καταγγέλλουσα για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό, χωρίς η ίδια να κατονομάζει τον θύτη. Το ό,τι πρόκειται για τον Αλέξη Γεωργούλη, η καταγγέλλουσα το αποκάλυψε το τελευταίο διάστημα για αυτό υπήρξε και καθυστέρηση από την έρευνα της αστυνομίας του Βελγίου για να προχωρήσει παρακάτω η έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.