Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι της Ν.Δ., είναι η αδιαπραγμάτευτη στάση της στα ζητήματα με ηθικό υπόβαθρο. Υπό αυτό το πρίσμα, η απόφαση να τεθεί ο Αλέξης Γεωργούλης εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-και του κόμματος, μόλις γνωστοποιήθηκε η καταγγελία εις βάρος του, ελήφθη αστραπιαία και αποτελούσε μονόδρομο. Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι πρόκειται “για ψευδή και συκοφαντική καταγγελία για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια” ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – το ίδιο κατηγορηματικός ήταν και όταν εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στην ηγεσία του κόμματος.

Ads

Διαβάστε επίσης: Αλέξης Γεωργούλης: Υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από καταγγελία

Από τις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβουν τον αιφνιδιασμό τους για τις εξελίξεις και εστιάζουν στην ανάγκη της πλήρους διαλεύκανσης καθώς όπως αναφέρουν θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Σε πολιτικό επίπεδο, εντούτοις, εστιάζουν στο χρονικό σημείο που «έσκασε» η υπόθεση καθώς η χώρα βρίσκεται στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ., μάλιστα, εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα κεφάλαιο ενός βρώμικου πολέμου που ενορχηστρώνεται στα «συνήθη υπόγεια» της εγχώριας πολιτικής σκηνής.

Διαβάστε επίσης: Από ανερχόμενο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η καταγγελία κατά Γεωργούλη

Ads

Στον ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. θεωρούν δεδομένο ότι ο Αλέξης Γεωργούλης θα μονοπωλήσει, από σήμερα, το κάδρο στα ΜΜΕ. Προεξοφλούν, εντούτοις, την αποτυχία όσων αποπειραθούν να συμψηφίσουν τις καταγγελίες του ανερχόμενου στελέχους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ με τις «γίδες που έχουν στην πλάτη τους υπουργοί και στελέχη της Ν.Δ.» Άλλωστε στην Κουμουνδούρου προβάλλουν την άμεση αντίδραση στην αποπομπή Γεωργούλη σε αντιδιαστολή με την συμμετοχή τον κ.κ. Παπαθανάση, Πουλή, Καππάτου στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Δεν διακρίνουν πολιτικοποίηση από το ΠΑΣΟΚ

Από την Κουμουνδούρου θεωρούν ότι προτεραιότητα έχει η διαλεύκανση της υπόθεσης και η σοβαρότητά της δεν μπορεί να προκαλέσει σκέψεις για την πολιτική της διαχείρηση. Ωστόσο σε δεύτερη ανάγνωση η επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη να μη δώσει πολιτικές προεκτάσεις – «Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος ο Αλ. Γεωργούλης» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ- τίθεται στον φακό της Κουμουνδούρου.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ αποφεύγει να δωρίσει στη Ν.Δ. «μία πολιτικοποίηση της υπόθεσης» που θα τορπίλιζε το εγχείρημα της προοδευτικής διακυβέρνησης. Οι αιχμές δε του Κινήματος κατά στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία» αξιολογούνται ως προσπάθεια τήρησης των ισορροπιών στο πεδίο των εντυπώσεων.