Επίθεση εναντίον του νέου δημάρχου Αθηναίων εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις ενστάσεις του Χάρη Δούκα για την κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων, λόγω των έργων του Μετρό – παρότι εκκρεμεί η σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Ads

«Ο Χάρης Δούκας έκανε αυτή την φαιδρή ανάρτηση σήμερα….πιστεύω ότι δεν είναι μακρυά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους και εύχομαι να βγω ψεύτης…πάντως το Metro πρέπει να ολοκληρωθεί θα είναι κρίμα να το σταματήσει ο νέος Δήμαρχος» έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός στο Χ/Twitter.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόταν στην ανάρτηση Δούκα με την οποία μιλούσε για τετελεσμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ενώ ζητούσε από την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει την κοπή των δέντρων και να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο «για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους».

«Ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι γαλάζιο κομματικό παιχνίδι»

Τη στήριξή του στον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοικτή Πόλη» για την Αθήνα και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Φαιδρό είναι να μιλάς προεκλογικά για πράσινο και ελεύθερους χώρους και μετεκλογικά να κόβεις δέντρα και να ακυρώνεις το χαρακτήρα αδόμητων χωρών. Το metro βεβαίως πρέπει να γίνει στα Εξάρχεια. Υπάρχει η καλύτερη χωροθέτηση της οδού Τοσίτσα. Και metro και πράσινο και πλατεία. Να το χωνέψετε όσο κι αν σας ενοχλεί, για τα πέντε επόμενα χρόνια τουλάχιστον, ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας δεν είναι γαλάζιο κομματικό παιχνίδι. Θα μάθετε να σέβεστε το εκλογικό αποτέλεσμα και τις Αρχές» σχολίασε .