Προτροπή στους πολίτες να μην «ανακυκλώνουν την εθνική μιζέρια», η οποία όμως έχει «πραγματική βάση», και να παραδεχτούν πως η «χώρα σε γενικές γραμμές στέκεται καλά» απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτοσάλτε.

Ads

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο ο υπουργός απαντώντας σε ακροατή που επεσήμανε ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι στα τάρταρα και ότι έχουμε φτάσει στα επίπεδα της Ρουμανίας, δήλωσε τα εξής: «Πείτε στον κύριο αν θέλει μπορεί να πάει στη Ρουμανία να ζήσει που νομίζει ότι είναι καλύτερα. Καμία αντίρρηση, ο καπιταλισμός του επιτρέπει να μπει στο αεροπλάνο να πάει στη Ρουμανία να ζήσει».

Παράλληλα υποστήριξε πως «εγώ ισχυρίζομαι ότι στην Ελλάδα με όλα μας τα προβλήματα και τα στραβά, η χώρα προοδεύει και πηγαίνουμε καλά. Δεν είμαστε στη μιζέρια που συνεχώς αναπαράγουμε».

«Όντως ο πληθωρισμός μας έχει πλήξει και πρέπει να κάνουμε πράγματα για τον τιθασεύσουμε. Όμως η διαρκής ανακύκλωση μίας ζήλειας ότι η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος σε όλα δεν είναι αληθής. Η Ελλάδα προοδεύει σε πάρα πολλούς τομείς» υποστήριξε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ads

Ακούστε το απόσπασμα στο 27:10