Στα μέσα στα Απριλίου θα ξεκινήσουν να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας και τα επόμενα «σχέδια» του υπουργείου.

Ads

«Αρχικά δωρεάν έως ότου εξαντληθούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στη συνέχεια το μοντέλο είναι αυτός που έχει να πληρώσει πάει σε απογευματινό χειρουργείο, αυτός που δεν έχει αντί να περιμένει έξι μήνες περιμένει τρεις και είναι όλοι κερδισμένοι», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η δεύτερη μεταρρύθμιση που πάλι είχε ένα παρόμοιο κύκλο συζήτησης είναι ότι στο νομοσχέδιο που φέρνουμε την άλλη βδομάδα σε δημόσια διαβούλευση, έχουμε άρθρο όπου θα επιτρέπουμε στους γιατρούς του ΕΣΥ να εκτελούν και ιδιωτικό έργο, εάν το επιθυμούν, δηλαδή με μπλοκ παροχής υπηρεσιών να μπορούν να κάνουν και ιδιωτική δουλειά εφόσον έχουν προηγουμένως ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους.

Κάνουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις για να έχουμε λιγότερες άγονες προσλήψεις. Έχουμε άγονες προσλήψεις γιατί πολλοί γιατροί του ΕΣΥ θεωρούν πως το να είναι γιατρός του ΕΣΥ δεν είναι οικονομικά ελκυστικό» υποστήριξε στη συνέχεια ο υπουργός, την ώρα που οι γιατροί απαιτούν έμπρακτη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και διασφάλιση του δημόσιο χαρακτήρα του.

Ads

«Ακούω το επιχείρημα διπλασιάσετε τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ. Μάλιστα, το σύνολο της μισθοδοσίας του ΕΣΥ είναι 3 δισεκατομμύρια. Άρα ζητάμε άλλα 3 δισεκατομμύρια το χρόνο. Υπάρχει κάποιο κόμμα να μας προτείνει με ποιον τρόπο θα βρεθούν τα επιπλέον 3 δισεκατομμύρια;» σημείωσε επίσης.