Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, καθώς επέλεξε να επιτεθεί για μια ακόμη φορά με ιδιαίτερη σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κάλεσε να «ορίσει σήμερα ημερομηνία εκλογών».

Ads

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ έκανε λόγο για «παρακμή και ξεπεσμό», αναφερόμενη στα όσα είπαν νωρίτερα στην Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, ενώ απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό ανέφερε:

«Πρόκειται για απόλυτο εξευτελισμό με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα. Δεν διστάζετε να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας για να μείνετε στην εξουσία λίγους ακόμα μήνες. Δεν χωρά αμφιβολία πως το πρότυπο σας είναι ο Μαδούρο» .

«Προσπαθείτε να γατζωθείτε στην εξουσία με διεύρυνση στη δεξιά, με δεκανίκια και γυρολόγους, δεν είναι τίποτα άλλο παρά βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς», είπε η Φώφη Γενημματά και πρόσθεσε «γίνεστε χορηγός της Χρυσής Αυγής».

Ads

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραχώρησε στη γειτονική χώρα τον όρο Μακεδονία. Υποστήριξε δε   ότι ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αυτή δεν συμψηφίζεται με κανένα επίδομα.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο είπε «δεν διεκδικούμε τίποτα ούτε παραχωρούμε τίποτα. Όλα ρυθμίζονται με τις συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Σε αυτή τη βάση θέλω να πιστεύω έγινε και η συζήτηση σας με τον κ. Ερντογάν.

«Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνης, κάθε φορά που εσείς διαπραγματεύεστε μονάχα νέα βάρη έρχονται στην πλάτη του ελληνικού λαού», είπε η Φώφη Γεννηματά.