«Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση, θα με ευγνωμονείτε που δεν καταγραφήκατε στα κιτάπια της Ιστορίας ως νέος Αντώνης Σαμαράς» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Πάνο Καμμένο ο οποίος τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο για τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Ads

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε λίγους μήνες θα μείνει στην Ιστορία για τα θετικά που πέτυχε ως κυβερνητικός εταίρος και παρατήρησε ότι δεν θα τον ακολουθήσει στην προσπάθειά «να αποκαθηλώσει ένα σημαντικό κομμάτι» όσων κατάφερε η συγκυβέρνηση αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Επιπλέον, αφιέρωσε στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη στον Πάνο Καμμένο, αναφέροντας:«Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς τους ίδιους».

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνιοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα» ανέφερε από την μεριά του ο Πάνος Καμμένος θυμίζοντας το ποίημα του αγωνιστή του 1821 Ματρόζου που γνώρισε την αχαριστία των πρώην συναγωνιστών του και νέων κυβερνώντων όταν ζήτησε κάποιο βοήθημα καθώς βρισκόταν σε απόλυτη ένδεια.