Από τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, έρχεται η πρώτη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την ενδεχόμενη αποχή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζυγαριών.

Ads

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επεσήμανε τα κύρια σημεία του σχεδίου νόμου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και ξεκαθάρισε τη θέση του απέναντι στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, λέγοντας ότι δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Ωστόσο, πρότεινε -αν όχι υπέδειξε- τη «διέξοδο» της αποχής, τονίζοντας όμως ότι για τους υπουργούς ισχύει μεγαλύτερη δέσμευση.

Με ανάρτησή του στο X/Twitter ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε:

«Αριστεία ή εκσυγχρονισμός; Για να καλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να καλύψει τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες βουλευτών του, τους υποδεικνύει την αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το δικαίωμα στο γάμο. Ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το οποίο βουλευτές και υπουργοί του δεν αναγνωρίζουν και αυτός το αποδέχεται και τους νομιμοποιεί! Για να καλύψει τα πολιτικά του ελλείμματα και την ξεκάθαρη συνεργασία που επέλεξε να κάνει με την ακροδεξιά».

Ads

«Η λύση είναι μία. Να υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών. Και να σεβαστεί το δικαίωμα όλων στο γάμο και στη δημιουργία οικογένειας» έγραψε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι στο νομοσχέδιο δεν θα συμπεριληφθεί η απόκτηση παιδιού με παρένθετη μητέρα, καυτηριάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Διαχώρισε, δε, εντελώς τις θέσεις του δικού του σχεδίου, από το σχέδιο νόμου που κατέθεσε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διαφορά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά στη μη δυνατότητα ενός μόνου άνδρα να χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για να κάνει παιδί. Τα παιδιά θα έχουν πάντα ισότητα δικαιώματα αλλά νέα παιδιά, καινούργια παιδιά δεν θα μπορούν να γεννηθούν στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο» είπε.