Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, μεταξύ του Δημήτρη Κουτσούμπα και του Άκη Σκέρτσου.

Ads

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, το οποίο δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες περί ομοφοβίας, υποστηρίζοντας πως «προέρχονται από βαθιά συστημικές και εχθρικές προς το ΚΚΕ δυνάμεις, και με αριστερό προσωπείο, οι οποίες κάνουν διαστρέβλωση των θέσεών μας».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στα κόμματα που στηρίζουν το νομοσχέδιο (ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, εκτός από τη ΝΔ), καταλογίζοντάς τους υποκρισία.

«Μίλησε το ΠΑΣΟΚ για pinkwashing του πρωθυπουργού. Συνένοχοι είστε όλοι σας σε αυτό. Λιβανίζετε εδώ και μήνες αυτό το νομοσχέδιο και τον πρωθυπουργό που το φέρνει και του φτιάχνετε το προφίλ του υπερασπιστή των δικαιωμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ads

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Άκης Σκέρτσος, υπογραμμίζοντας πως «λυπάμαι που στέκεται απέναντι το ΚΚΕ. Επί 42 λεπτά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα o κύριος Κουτσούμπας. Το κόμμα σας μάχεται για μια πάλη ιδεών και αποφάσισε να μείνει εκτός της σημαντικής θεσμικής κατάκτησης».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη στάση του Περισσού «μονολιθική και απολιθωμένη», με τον κ. Κουτσούμπα να απαντά: «Να τον χαίρεστε αυτό τον προοδευτισμό, αυτό είναι οπορτουνισμός και τυχοδιωκτισμός. Πρέπει να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο».

https://www.youtube.com/watch?v=QCUWjWB0gmU