Απειλές κατά της ζωής του καταγγέλλει ο δημοσιογράφος, Στέλιος Νικητόπουλος, λίγες μέρες μετά την καταγγελία του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3, Αλέξανδρου Κάντερ Μπαξ για ρατσιστικές επιθέσεις.

Ads

Τον Στέλιο Νικητόπουλο στοχοποίησε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ και προβεβλημένο στέλεχος του τομέα Υγείας της ΝΔ, Θοδωρής Γιάνναρος, ο οποίος προέβη σε ανοιχτές απειλές στον λογαριασμό του δημοσιογράφου στο Twitter, με αναφορές ακόμη και για «εκτελέσεις από τα 11 μέτρα».

Ο δημοσιογράφος ανάρτησε απάντηση του στελέχους της ΝΔ σε δημοσίευσή του, όπου εκείνος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε λίγο θα ψάχνεις δουλειά κάπου ψηλά στις Άνδεις που κρύβεσαι παρέα με πράσινες μαϊμούδες… Get ready… Προς πληροφόρησή σου πάντως… τους προδότες τύπου Μαδούρο και τους ντόπιους ή αλλοδαπούς φίλους του, η ιστορία τους στήνει στα 11 βήματα και πατάει την σκανδάλη».

Η διαδικτυακή επίθεση στον Στέλιο Νικητόπουλο έρχεται μετά και τις καταγγελίες του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3, Αλέξανδρου Κάντερ Μπαξ, ο οποίος μετά τις καταγγελίες της ΝΔ για «ελλιπή» κάλυψη του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό δέχεται επιθέσεις.

Ο κ. Κάντερ-Μπαξ που κατάγεται από το Μπαγκλαντές και ζει 35 χρόνια στην Ελλάδα, είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών στο Ραδιοφώνο 24/7 στους 88,6 ότι μετά τα «μακεδονικά συλλαλητήρια» δέχεται ρατσιστικές επιθέσεις στο διαδίκτυο. «Είμαι από το Μπαγκλαντές και είμαι Έλληνας πολίτης», είπε ο γενικός διευθυντής τςη ΕΡΤ3, υπενθυμίζοντας ότι ως σκηνοθέτης έχει πάει σε μακεδονικούς τάφους και έχει φέρει στο φως στοιχεία για τη Μακεδονία. Όσον αφορά στην κάλυψη του συλλαλητηρίου, είπε ότι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ1 είχαν πρώτη είδηση το συλλαλητήριο με απευθείας μεταδόσεις σε όλες τις εκπομπές.

Να καταδικάσει ο δημοκρατικός κόσμος τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ 3 ζητεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς καθώς και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
 
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Παππάς έγραψε:

       Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: