Νίκη χαρακτήρισε ο Φώτης Σεργουλόπουλος τη νομιμοποίηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο, σχολιάζοντας τη χθεσινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης προς όλα τα παιδιά που ζουν σε ένα περιβάλλον που δεν μπορούν να εκφραστούν.

Ads

«Χτες, στο κοινοβούλιο ακούστηκαν πολύ προσβλητικά και κακοποιητικά σχόλια. Ακούστηκαν και απόψεις, οι οποίες ήταν απολύτως σεβαστές. Αλλά υπήρχαν και πράγματα που ακούστηκαν, τα οποία ήταν σχεδόν μηνύσιμα» είπε χαρακτηριστικά, από τον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ.

Ωστόσο, ο ίδιος επέμεινε στη σημασία του εν λόγω νομοσχεδίου για όλα τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και κυρίως για τα παιδιά, που από αόρατα γίνονται πλέον ορατά.

«Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι το πιο σπουδαίο πράγμα που αισθάνομαι είναι ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μας βλέπουν και να μας ακούν παιδιά. Τα οποία ζουν σε ένα περιβάλλον που δεν μπορούν να εκφραστούν. Zουν σε μία επαρχία που άκουγαν τις καμπάνες των εκκλησιών να χτυπούν τρομακτικές χθες και προχθές, να χτυπούν εναντίον τους. Να μνημονεύσουμε και τα παιδιά που αυτοκτόνησαν, διότι αισθάνονταν διαφορετικά. Κι αυτή τη στιγμή αυτά τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει ένας νόμος του κράτους που τα αναγνωρίζει», σημείωσε ο κ. Σεργουλόπουλος.

Ads

«Δεν είμαι μόνο εγώ και ο Καπουτζίδης που μιλάμε για τα δικαιώματά μας»

«Δεν είμαι μόνο εγώ και ο Καπουτζίδης που βγαίνουμε και μιλάμε για τα δικαιώματά μας, είναι το ίδιο το κράτος που νομιμοποιεί και αναγνωρίζει τη σχέση των ομόφυλων ζευγαριών και βάσει αυτής μπορούν αυτά τα παιδιά να αισθάνονται ελεύθερα να εκφραστούν και ότι υπάρχει ένας νόμος που τα καλύπτει», πρόσθεσε.

«Είμαστε εδώ, ανοιχτά και είμαστε αυτοί που είμαστε. Και αυτά τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη να ακούσουν μία τέτοια κουβέντα», τόνισε ο παρουσιαστής.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε στα θεωρεία της Βουλής για να παρακολουθήσεις τη συζήτηση της Ολομέλειας για την ψήφιση του νομοσχεδίου. Μαζί του ήταν και ο Γιώργος Καπουτζίδης, καθώς και άλλα άτομα από τον χώρο του πολιτισμού και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.