Τη χαρά και τη συγκίνησή του για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος παρακολούθησε τη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία από τα θεωρεία της Βουλής μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο.

Ads

Ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός περιέγραψε στο «Breakfast@Star» τις ώρες από τη στιγμή που πήγε στη Βουλή μέχρι σήμερα το πρωί και ξέσπασε σε κλάματα, όταν αναφέρθηκε στους γονείς του.

«Όταν μου έστειλε η Μαίρη Αργυριάδου μήνυμα για να μιλήσουμε, δεν μπορούσα να διαβάσω το κινητό γιατί έκλαιγα. Χθες δεν εκδήλωσα καθόλου το συναίσθημά μου, ήμουν παγωμένος, συγκρατημένος και σήμερα κλαίω από το πρωί. Τώρα γελάω που μιλάμε, μετά που θα κλείσουμε, θα είμαι στην προτέρα κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αποκάλυψε με τρεμάμενη φωνή, πως πριν μπει στη Βουλή, κάλεσε τους γονείς του για να τους ενημερώσει -όπως κάθε μέρα- ότι είναι καλά και ότι δεν θα έχει μαζί του το κινητό τηλέφωνό του, αλλά όταν άκουσε τη φωνή της μητέρας του, ένιωσε την ανάγκη να πει τα εξής:

Ads

«Σας ευχαριστώ που με κάνατε τον άνθρωπο που έγινα και που με μεγαλώσατε έτσι όπως με μεγαλώσατε, και σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δώσατε. Γιατί δεν καταλαβαίνετε πόση δύναμη παίρνει ένα παιδί, όταν νιώθει ότι οι γονείς του είναι υπερήφανοι γι’ αυτό. Περήφανοι όχι γιατί κέρδισε ένα διαγώνισμα ή ένα μετάλλιο, που κι αυτά είναι πολύ σημαντικά, περήφανοι για την καρδιά του, περήφανοι για την επιτυχία και για την αποτυχία του.

«Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κανένα παιδί δε θα χρειαστεί να κάνει αυτήν την άβολη συζήτηση και κανένας γονιός δε θα ντραπεί γι’ αυτό που είναι το παιδί του. Απλώς να το αφήσει να γίνει ένας καλός άνθρωπος. Δε φαντάζεστε πόση δύναμη δίνουν οι γονείς όταν αγαπάνε κι αποδέχονται τα παιδιά τους. Η αγάπη βγαίνει από την καρδιά και δεν έχει γεννητικά όργανα. Δεν έχει φύλο η καρδιά. Αυτό ήθελα να πω. Συγγνώμη, αλλά τους αγαπάω πάρα πολύ και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για τη δύναμη που μου έδωσαν» συνέχισε, μιλώντας στο Star.