Σε κλοιό πύρινων μετώπων βρίσκεται για μια ακόμη μέρα η χώρα, καθώς φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ηλεία, Κόρινθο και Μεσσηνία.

Ads

Η φωτιά στην Κόρινθο ξέσπασε από άγνωστη αιτία και στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 47 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο πεζοπόρα και Εθελοντικές Ομάδες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην περιοχή έσπευσαν για την κατάσβεση δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ηλεία: Τρία μέτωπα και εκκενώσεις

 

Οι δύο εστίες φωτιάς ξέσπασαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, ενώ λίγο αργότερα φλόγες άρχισαν να καίνε κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ads

Όσον αφορά στην εξέλιξη των πύρινων μετώπων, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η μία εστία της φωτιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρούτες, παρουσιάζει μια καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη εστία φωτιάς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Στη φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρο και 20 οχήματα.

Οι αρχές προχώρησαν στην αποστολή μηνύματος 112, καλώντας τους κατοίκους στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφη και Σμίλα, να απομακρυνθούν προς Αρχαία Ολυμπία.

Ένας 63χρονος πολίτης που συνέδραμε στη κατάσβεση αισθάνθηκε αδιαθεσία κι έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κι είναι καλά στην υγεία του

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, υπάρχει και τρίτη εστία στην περιοχή, στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά σε ξενοδοχείο.

Απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά της Αρχ. Ολυμπίας

 

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε τρία μέτωπα στην Ηλεία, απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε σε δασική έκταση.

Πρόκειται για το χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου η Πυροσβεστική προχώρησε στην προσαγωγή ενός υπόπτου, συγκεκριμένα ενός 65χρονου κατοίκου της περιοχής.

Φωτιά και στον Φαναρά Ηλείας

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ακόμα μία φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Ηλείας, αυτή τη φορά στον Φαναρά. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ενεργό μέτωπο στη Μεσσηνία

Την ίδια στιγμή, μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί και έξι εναέρια μέσα.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό.

 

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Καστοριά

Παράλληλα συνεχίζει να μαίνεται το μέτωπό της φωτιάς στην τοπική κοινότητα Τριλόφου του δήμου Νεστορίου Καστοριάς με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να την οριοθετήσουν και να μην επεκταθεί σε μεγαλύτερη δασική έκταση.

Μέχρι στιγμής έχει κάψει τέσσερα στρέμματα δάσους χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές οι οικισμοί στην γύρω περιοχή.

Στο μέτωπο της φωτιάς έχει μείνει μόνο το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής καθώς βρίσκεται σε δύσβατο σημείο και υπάρχουν ξερά ξύλα και κορμοί δέντρων που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών για την πλήρη κατάσβεση της.