Ενόσω η χώρα θρηνεί τον θάνατο των δύο πιλότων του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, η πύρινη λαίλαπα σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο συνεχίζει το καταστροφικό έργο της παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες εκατοντάδων πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων.

Ads

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού στα πύρινα μέτωπα προκειμένου να συνδράμουν στις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μία ακόμα νύχτα κόλασης έζησε το νησί της Ρόδου, όπου τα πύρινα μέτωπα μαίνονται για ένατη μέρα και τις δυνάμεις να επικεντρώνονται ανάμεσα σε Γεννάδι και στο στο χωριό Βάτι, ενώ υπάρχει και ένα μέτωπο προς την Μαλώνα που δείχνει να κατευθύνεται προς τον Αρχάγγελο.

Ενθαρρυντικό, για την ώρα, είναι ότι επικρατεί άπνοια με τις ελπίδες όλων να τελειώσει σήμερα ο πύρινος εφιάλτης.

 

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι το πύρινο μέτωπο και στην Κέρκυρα, με τους οικισμούς, Λούτσες, Παλιά Περίθεια και Λαύκι να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο από τη φωτιά.

Ads

Την ανησυχία εντείνει το γεγονός ότι στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται σοβαρή ενίσχυση των ανέμων στο νησί.

 

Στο τρίτο ανησυχητικό μέτωπο, αυτό της Καρύστου, γίνεται προσπάθεια ώστε οι φλόγες να κρατηθούν μακριά από τα χωριά Πανοχώρι και Πλατανιστός.

Αναφορικά με τη φωτιά στο Δερβενάκι Αχαΐας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις που υπήρξαν μέσα στο βράδυ κυρίως στην περιοχή Νιάματα αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος συνδράμει μέχρι στιγμής ένα ελικόπτερο.