Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου, με πυροσβέστες και εθελοντές να παραμένουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο αντιμετωπίζοντας τις διάσπαρτες μικροεστίες.

Ads

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με πυροσβέστες που έφτασαν από την Αθήνα για να συνδράμουν τα πεζοπόρα τμήματα που επιχειρούσαν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, εκ των οποίων ένας 74χρονος, ο οποίος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί.

Οι οικισμοί Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη είχαν εκκενωθεί το πρωί του Σαββάτου και οι κάτοικοί τους, ύστερα από μηνύματα του 112, είχαν απομακρυνθεί.

Ads

Στάχτη έγιναν 2.000 στρέμματα στο Μαύρο Κόλυμπο στην Ιεράπετρα, όπως καταγράφονται απ’ το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης (https://rslab.gr/) του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων Sentinel-2, μετέδωσε το Neakriti.gr.