Στάχτη έγιναν 2.000 στρέμματα στον Μαύρο Κόλυμπο στην Ιεράπετρα, όπως καταγράφονται απ’ το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, ενώ η μάχη με τη φωτιά συνεχίζεται.

Ads

Στις δορυφορικές εικόνες που επικαλείται το neakriti.gr απεικονίζεται η περιοχή πριν και μετά την πυρκαγιά, στα χρώματα του ορατού και του κοντινού υπέρυθρου.

Επίσης με κόκκινο χρώμα εμφανίζεται η έως το μεσημέρι καμένη έκταση, ενώ με έντονο ροζ οι έως τότε ενεργές εστίες που κινούνταν προς το δασάκι του Κουτσουρά.

Ads

Στο μεταξύ, μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ιεράπετρα, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου. με τη νύχτα να αναμένεται δύσκολη.

Προληπτικά εκκενώθηκαν και οι οικισμοί Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη με τους κατοίκους να καλούνται να απομακρυνθούν προς Κουτσουρά.

Ένας συνταξιούχος από τον Μαύρο Κόλυμπο επέστρεψε για να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες που είχαν εισχωρήσει στην αυλή του και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα είναι και ένας πυροσβέστης.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα με κάταγμα στο χέρι.