Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στη Χίο που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής, καθώς πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μικροεστίες μέσα στα καμένα.

Ads

Υπενθυμίζεται πως με μήνυμα του 112 είχε δοθεί η εντολή για εκκένωση των χωριών Διευχά και Κατάβαση, ενώ πεζοπόρο τμήμα με 9 πυροσβέστες είχε αναχωρήσει από τη Λέσβο λίγο πριν τις 1 τα ξημερώματα προκειμένου να ενισχύσει το έργο της κατάσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς μπήκαν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αυτοκίνητο. Ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος μέθης με θετικό αποτέλεσμα (0,42% σε αμφότερες τις μετρήσεις).

Ads

Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών: Μια δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα και μια δικογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

Δόθηκε επίσης εντολή να συλληφθεί ο οδηγός και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον του Εισαγγελέα.