Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουνίου στην Άνω Γλυφάδα και γρήγορα επεκτάθηκε στο Πανόραμα Βούλας και στη Βάρη. το μεσημέρι Καταστροφές σε περιουσίες και δασικές εκτάσεις αφήνει πίσω της η φωτιά που ξέσπασε 

Ads

Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου η εικόνα άρχισε να βελτιώνεται, ωστόσο το πρωί της Κυριακής παρέμεναν κάποιες ενεργές εστίες με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει προς το κοιμητήριο της Βούλας. 

Με το πρώτο φως της μέρας, ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου και της Πυροσβεστικής με επίσημη ανακοίνωσή τους ενημέρωσαν για την πορεία της φωτιάς.

Όσον αφορά τις καταστροφές που προκλήθηκαν, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, συνολικά παρατηρήθηκαν φθορές σε πάνω από 20 σπίτια, καμένα οχήματα και μεγάλες ζημιές στο δάσος.

Ads

Ακόμη, κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πως πρόκειται για εμπρησμό, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε πως δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό, την ώρα που ο Δήμαρχος Γλυφάδας δήλωσε «σίγουρος» πως αυτό συνέβη.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στην περιοχή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, όπως και τέσσερις ηλικιωμένοι πολίτες, για προληπτικούς όμως λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως αποφασίστηκε οι κάτοικοι από το Πανόραμα Βούλας και τους τρεις από τους τέσσερις οικισμούς που είχαν εκκενωθεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους το βράδυ του Σαββάτου, ενώ Στο Παιδικό Χωριό SOS επέστρεψαν και τα παιδιά της δομής και το προσωπικό αφού κρίθηκε ότι πλέον δεν υπήρχει κίνδυνος.

Σημειώνεται πως όπως είχε ενημερώσει το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ήταν κρίσιμο να σβήσει η φωτιά το βράδυ του Σαββάτου, καθώς οι αρχές φοβήθηκαν τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες που θα επιδεινώνονταν το πρωί της Κυριακής. Στο σημείο παραμένουν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

► Διαβάστε επίσης: Όλες οι εξελίξεις από τη φωτιά στη Βούλα