Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας και η οποία πλέον έχει έχει επεκταθεί στη Βούλα, όπου έχει προκαλέσει φθορές σε πάνω από 20 σπίτια και σε οχήματα, ενώ «ανυπολόγιστες» είναι οι ζημιές στο δάσος, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Ads

Επιπλέον, κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πως πρόκειται για εμπρησμό, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό.

Το βράδυ του Σαββάτου δόθηκε και εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Χέρωμα, Εξοχή, Νέα Κάλυμνος και Δίλοφο, όπως και για τα Παιδικά Χωριά SOS, αλλά και για ένα γηροκομείο της Βούλας. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, όπως και τέσσερις ηλικιωμένοι πολίτες, για προληπτικούς όμως λόγους.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι αρκετά σημαντικό η φωτιά να αντιμετωπιστεί μέχρι το βράδυ, ή τουλάχιστον κατά τις βραδινές ώρες, καθώς από το πρωί της Κυριακής προβλέπεται επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών.