Βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα Τετάρτη (3/4), η μεγάλη πυρκαγιά που καίει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στα Πιέρια Όρη, μέσα σε χαράδρες και δύσβατες περιοχές.

Ads

Η φωτιά ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή Σαρακατσάνα και από τα 1.100 μέτρα έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1.900  μέτρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής είναι θέμα ωρών να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ενώ εντοπίζονται ακόμη μικρές διάσπαρτες εστίες.

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι καταλυτικές για την έκβαση της φωτιάς. Η πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη έχει κάψει μέχρι στιγμή 2.500 στρέμματα μεικτού δάσους, όπως δήλωσε στο ΟΡΕΝ ο δασάρχης Πιερίας, Πέτρος Παπαπέτρου.

Στη μάχη της κατάσβεσης και εναέρια μέσα

«Είναι λίγο παράξενο αυτή την εποχή να έχουμε φωτιά, αλλά δεν είχαμε χειμώνα» όπως είπε ο ίδιος. «Οι οξιές δεν έχουν πάθει σοβαρές ζημιές, στα πεύκα πέρασε η πυρκαγιά έρπουσα και σε κάποια σημεία έγινε επικόρυφη, αλλά δεν έχουν σημειωθεί τεράστιες καταστροφές», σύμφωνα με τον δασάρχη.

Ads

Ισχυρές είναι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, με 150 πυροσβέστες, 36 οχήματα, εννέα πεζοπόρα τμημάτα και εθελοντές, δύο ελικόπτερα καθώς και η ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ 1» με drones.

Χθες, Τρίτη (4/4) τραυματίστηκε ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης τη στιγμή που επιχειρούσε να κόψει κορμούς δέντρου με αλυσοπρίονο και μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.