Για τρίτη ημέρα μαίνεται η φωτιά στα Πιέρια Όρη, με τις φλόγες να κατακαίνε δασικές εκτάσεις σε δύσβατη περιοχή και σε υψόμετρο 1.700 μέτρων.

Ads

Στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ριχτεί και εθελοντές από το χωριό Ρητίνη, καθώς και υλοτόμοι από την περιοχή. Ως προς τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν 150 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα τμήματα, 36 οχήματα και από αέρος τρία ελικόπτερα με δύο αεροσκάφη Canadair με τον περιορισμό πτήσης μετά τη δύση του ηλίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, τις απογευματινές ώρες σήμερα 2/4 η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη σε σχέση με τις πρωινές ώρες και μετά τις συνεχείς ρίψεις νερού βρέθηκε σε ύφεση.

Έχει ήδη γίνει στάχτη το «Λαπούσι», μια καταπράσινη κορυφή των Πιερίων. Προβληματισμένος από το μέγεθος της πυρκαγιάς εμφανίστηκε στα ΜΜΕ ο δήμαρχος Κατερίνης που βλέπει για πρώτη φορά βλέπω τόσο μεγάλη φωτιά στα Πιέρια Όρη και ιδίως αυτή την εποχή.

Τραυματισμός εθελοντή δασοπυροσβέστη

Εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, όλοι οι τοπικοί φορείς συνδράμουν την προσπάθεια της κατάσβεσης με υδροφόρες, μηχανήματα, αλλά και εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εθελοντής προσπαθούσε να κόψει κορμούς δέντρων, στην προσπάθεια αναχαίτισης της φωτιάς.

Ads