Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε Παντού», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride) που διοργάνωσαν η λεσβιακή, γκέι, αμφισεξουαλική και τρανσεξουαλική κοινότητα. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 5μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Ακολούθησαν οι προγραμματισμένες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το βράδυ.

Ads

Όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές: «Είμαστε Παντού! Στα στερεότυπα που θέλουν τους γκέι άντρες κομμωτές και τις λεσβίες γυναίκες οδηγούς νταλίκας… Στη στενότατη εικόνα που αναμασούν ΜΜΕ και οι φτηνές σειρές τους, όπου παρουσιαζόμαστε μόνο για να πουλάμε… Στην κοινωνική σιωπή που μας θέλει ανύπαρκτες κι ανύπαρκτους… Στην πολιτεία που διαιωνίζει τη διάκριση… Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας, της γιορτής της ορατότητας των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών γυναικών κι αντρών απαντάει: Είμαστε παντού!».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο Δημήτρης Τσαμπρούνης δήλωσε ότι «Εμείς οι γκέι, λεσβίες, αμφί και τρανς είμαστε σαφώς μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν μπορούμε να δρούμε ερήμην των πολύ σημαντικών γεγονότων στη χώρα μας. Θα ήταν αν μη τη άλλο αστείο να λέμε ότι διεκδικούμε τα δικαιώματά μας κάνοντας πως δεν υπάρχουν το ΔΝΤ, οι περικοπές στις συντάξεις και οι εργατικές κινητοποιήσεις». Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να τους ανακαλύψουν και να φωνάξουν μαζί τους και οι άλλες πλευρές, «είτε πρόκειται για κόμματα είτε για εργατικά συνδικάτα».

To πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

15:00 – Live DJ set από
wave radio: Zerobank, Blueworks και
mind radio: The Emperor Vs Grybop

Ads

17:00 – Χαιρετισμοί από Ελλάδα και εξωτερικό

17:45 – parade opening act with TAMTA and DJ TAREQ

18:00 – ΠΑΡΕΛΑΣΗ – PARADE

19:45 – 00:00 Party & Live Show

DJ sets by RECKLESS, FO!, GEORGE SPILIOPOULOS,
ERWIN and more.

DRAG / DANCE shows by DRAG KING FEM SHOW from Paris,
ΚΟΥΚΛΕΣ, GAZAN’S, GO-GO dancers and more.

Live by VEGAS
Special guest: ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

Concept – Καλλιτεχνική επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ

AFTER PRIDE PARTY στο Candy Bar Downtown
Ιερά Οδός 41, Γκάζι – Είσοδος: 12 € με ποτό. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Athens Prid.