Σφοδρή κριτική για την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης ασκεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μετά τη «διανομή» μετοχών εκατομμυρίων ευρώ στα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ ενόσω η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στην ακρίβεια στο ρεύμα στην Ευρώπη, προτείνοντας τον δημόσιο έλεγχο στην αγορά ενέργειας.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ, 112 στελέχη θα πάρουν δωρεάν μετοχές αξίας 6,75 εκατομμυρίων ευρώ, με το αιτιολογικό ότι πέτυχαν τους στόχους, που είχε θέσει η εταιρεία.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Φάμελλος αναφέρει: «Η ΔΕΗ μοιράζει δωρεάν μετοχές συνολικής αξίας 6,7 εκατ. ευρώ στα γαλάζια παιδιά της διοίκησης Στάσση ενώ τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στην ακρίβεια στο ρεύμα στην Ευρώπη».

Αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το ράλι τιμών της ενέργειας και μάλιστα επιδοτεί την ακρίβεια, ενώ επιτρέπει και στη ΔΕΗ να σωρεύει υπερκέρδη στις πλάτες των καταναλωτών, νοικοκυριών και τις επιχειρήσεων.

Ads

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η ΔΕΗ μοιράζει δωρεάν μετοχές συνολικής αξίας 6,7 εκατ. ευρώ στα γαλάζια παιδιά της διοίκησης Στάσση ενώ τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στην ακρίβεια στο ρεύμα στην Ευρωπη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το ράλι τιμών της ενέργειας και μάλιστα επιδοτεί την ακρίβεια, ενώ επιτρέπει και στη ΔΕΗ να σωρεύει υπερκέρδη στις πλάτες των καταναλωτών, νοικοκυριών και τις επιχειρήσεων.

Επιβραβεύει μάλιστα τις προκλητικές και σκανδαλώδεις αυτές επιλογές της διοίκησης της ΔΕΗ που προστίθενται στους ήδη παχυλούς μισθούς.

Και όλα αυτά όταν η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην ακρίβεια στα καύσιμα και τα τρόφιμα και η αγορά αλλά και τα νοικοκυριά υποφέρουν!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει το δημόσιο έλεγχο στην αγορά ενέργειας ώστε να εξασφαλιστεί η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η πρόσβαση στο ρεύμα σε προσιτές τιμές και η πάταξη των φαινομένων σπατάλης και ασυδοσίας στις διοικήσεις των ενεργειακών φορέων».