Με καυστικό τρόπο σχολίασε η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης (27/3) στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά το δημοσίευμα του Βήματος για μονταρισμένα ηχητικά από την ημέρα της τραγωδίας.

Ads

«Θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο. Αφού ήταν τόσο καλός υπουργός, αναρωτιέμαι γιατί δεν είναι και τώρα υπουργός; Είναι εξευτελιστικό, είναι πολύ επώδυνο να βλέπεις την διαδικασία για τα Τέμπη στην Βουλή. Εγώ θα πω ότι είναι ξεδιάντροποι» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν οι συγγενείς έχουν στοιχεία για ποινικές ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή, η Ευδοκία Τσαγκλή απάντησε: «Φυσικά. Στοιχειοθετούμε ακόμη και τον ενδεχόμενο δόλο». «Είπε ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία. Τότε, ας προχωρούσαν σε μια Προανακριτική Επιτροπή», ενώ αναφέρθηκε και στην «γνώμη από την Ευρωπαία Εισαγγελέα που την έβαλαν στο συρτάρι».

Επιπλέον, αναφερόμενη στα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, που κατηγορεί την αντιπολίτευση για τυμβωρυχία ανέφερε ότι «Και οι ίδιοι έχουμε κατηγορηθεί ότι εκπέμπουμε τοξικότητα, ότι αυτά είναι fake news και θεωρίες συνωμοσίας».

Ads

«Δυστυχώς η κοινή γνώμη άργησε πάρα πολύ να κινητοποιηθεί. Οι νόμοι που έχουν σπάσει, τα πρωτόκολλα, είναι πραγματικά για ένα πολύ δολοπλόκο και κακό θρίλερ» επισήμανε για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας και για τη μονταζιέρα στα ηχητικά.

«Αρχίζουν και επεμβαίνουν οι γερανοί στον χώρο, έχουμε τα πρώτα ντοκουμέντα λίγες ώρες μετά. Δεν έχει γίνει και κατάσχεση, δεν έχουμε τα πρωτότυπα αρχεία, τα έβαλαν σε στικάκι τα ηχητικά. Οι διασώσεις σταμάτησαν την 1η Μαρτίου το μεσημέρι και 2 Μαρτίου επίσημα είπαν ότι δεν έχουμε άλλους επιζώντες» πρόσθεσε.

 

 

«Εμείς μέσα από ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη βλέπουμε ακόμη και τις κινήσεις των γερανών. Από πλάνα μάλιστα του εξωτερικού, γιατί στην Ελλάδα έχουν χαθεί, οι γερανοί δούλευαν σε άλλον χώρο από εκείνον της σύγκρουσης, από εκεί όπου έγινε το μπάζωμα, υπάρχει ένας κρατήρας δίπλα…» είπε.

«Πώς φυλάς τα πειστήρια στον χώρο του ΟΣΕ που είναι υπόλογος στην έρευνα για το συμβάν; Βρήκαμε εύφλεκτα υλικά και ανθρώπινα μέλη μετά από τόσο καιρό, υπήρχε ξυλόλιο και έχουμε ακόμη μια αγνοούμενη… Υπήρχαν κοντέινερ που μετέφεραν ξυλόλιο, είναι διαφορετικά από τα βαγόνια, είναι γαλβανιζέ και μεταφέρονταν ανάμεσα στα βαγόνια» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, απαντώντας στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη που δήλωσε την Τετάρτη  ότι «όσοι μιλούν για μπάζωμα του χώρου, είναι για τα μπάζα» ανέφερε ότι «Όσοι πολιτικοί κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους είναι “φλώροι”, θα έλεγα αντίστοιχα».

Σε ό,τι αφορά τη μονταζιέρα, η Ευδοκία Τσαγκή τόνισε: «Είπε ο πρωθυπουργός ότι αισθάνεται οργή και ντροπή. Όταν έχουν ειπωθεί τόσα ψέματα, μπορεί κάποιος να παραδεχθεί ότι έχει κάνει λάθη; Θα γραπωθούν σε αυτό το ψέμα μέχρι όσο αντέξουν. Αλλά δεν θα έκανα αυτόν τον αγώνα αν δεν πίστευα ότι θα δικαιωθούμε στο τέλος. Θα έρθει λοιπόν η στιγμή που όλα αυτά τα ψέματα θα πέσουν σαν ένα κάστρο στην άμμο».

Τέλος, τόνισε: «Δεν είχα ποτέ κανένα κομματικό παρελθόν ούτε κομματικό “παρών”. Είμαι Ελληνίδα πολίτης και είμαι ενεργή πολίτης, ό,τι λέω το λέω μετά από έρευνα. Δεν θα κυνηγήσω τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι οι δολοφόνοι μου και που δολοφόνησαν τόσους άλλους ανθρώπους; Για μένα είναι δολοφονία κατά συρροή και θα το πάω μέχρι τέλους».