Με χημικά, κρότου λάμψης και ξύλο απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στην Ιωάννα Κολοβού, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου όπου έχει μεταφερθεί η συνταξιούχος δημοσιογράφος, καθώς τόσο η ίδια όσο και ο γιος της συνελήφθησαν κατά την έξωσή τους από την κατοικία τους.

Ads

Η Ιωάννα Κολοβού συνελήφθη ύστερα από μήνυση που της έκανε ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού της στου Ζωγράφου, που είχε βγει σε πλειστηριασμό για χρέη ύψους 15.000 ευρώ και πωλήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Αυγέρη για έξωση Ιωάννας Κολοβού / Αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή, αυτές οι σκηνές θα είναι αλλεπάλληλες

Έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η επίθεση έγινε την ώρα που πάνοπλοι αστυνομικοί μετέφεραν την Ιωάννα Κολοβού στα δικαστήρια, όπως μεταδίδει το 902.gr.

Έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Πάνοπλοι αστυνομικοί μετέφεραν Ιωάννα Κολοβού και τον γιο της που είναι ΑμεΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο.

https://www.youtube.com/watch?v=DkaRTseJGJk&ab_channel=902.gr

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ένας δικαστικός επιμελητής μετέβησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης 24/1 στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου, η οποία έχει χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό, προκειμένου να της κάνουν έξωση.

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά στον κόσμο που βρέθηκε έξω από το σπίτι της κυρίας Κολοβού, αντιδρώντας στην νέα προσπάθεια έξωσης. «Κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

«Εδώ είμαστε, ήρθαμε από το πρωί. Έγινε μια κινητοποίηση αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε. Υπήρχε εισαγγελέας, έγινε η έξωση και τώρα τους πάνε στο αστυνομικό τμήμα» τόνισε «στο Κόκκινο» η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη. «Τους πήραν με τις παντόφλες, πολύ άγρια αυτά που συμβαίνουν», υπογράμμισε.

Παρέμβαση Παφίλη στον Χρυσοχοΐδη

Τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πραγματοποίησε νωρίτερα ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Ζήτησε να αποχωρήσει άμεσα η αστυνομία από την οδό Αβύδου 146 στου Ζωγράφου και να σταματήσει η απαράδεκτη έξωση της Ιωάννας Κολοβού.