Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την βίαιη έξωση της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στου Ζωγράφου, καθώς νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μαζικότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή.

Ads

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός» και «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» φώναξαν περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές, μέλη συλλογικοτήτων, σωματείων, τοπικών φορέων και κάτοικοι του Ζωγράφου.

 

 

Η ίδια η Ιωάννα Κολοβού -η οποία είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερη- μιλώντας στους συγκεντρωμένους περιέγραψε τα όσα έζησε σήμερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το πρωί ζήσαμε μια απίστευτη βία. Μπήκαν μέσα η δικαστική επιμελήτρια, η εισαγγελέας, μια τεράστια ομάδα από αστυνομικούς που με συνέλαβαν. Επειδή “παραβίασες οικιακή ειρήνη”. Στο σπίτι μου!» .

 

 

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί νέα επιχείρηση έξωσης της Ιωάννας Κολοβού έλαβε χώρα στο διαμέρισμα της στου Ζωγράφου, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν χρήση χημικών απέναντι στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν κατά της έξωσης.

Η Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη και βρίσκεται στο ΑΤ Ζωγράφου.

Το σπίτι έχει σφραγιστεί και για τη διαμονή της οικογένειας έχουν εξασφαλιστεί τρεις κατοικίες από αλληλέγγυους και την ΕΣΗΕΑ, όλα στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ενημερώνεται από το πρωί από τη δήμαρχο Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη για την υπόθεση που είναι μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυρία Καφατσάκη να μεταφέρει στην Κολοβου ότι της παραχωρεί (φιλοξενία) το πατρικό του σπίτι στο Παγκράτι προκειμένου να μείνει με τον γιο της όσο καιρο χρειαστεί.

 

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)