Αποστομωτική είναι η απάντηση του Κώστα Γενιδούνια, στα όσα ισχυρίστηκε η ΝΔ για τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοδηγών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το έγκλημα των Τεμπών.

Ads

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, έθεσε ζήτημα αξιοπιστίας του κ. Γενιδούνια και επικαλέστηκε τη μαρτυρία του Μαουρίτσιο Καποτόρτο – η κατάθεση του οποίου ελέγχεται για ψευδορκία, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train ανέφερε ότι ο κ. Γενιδούνιας είναι στέλεχος της εταιρείας. Μάλιστα, την διαβίβαση της κατάθεσης στον εισαγγελέα Εφετών συμφώνησαν όλα τα κόμματα, καθώς εντόπισαν κενά και σημεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την αλήθεια.

«Υπάλληλος της Hellenic Train είναι ο Γενιδούνιας. Υπερασπίζεστε το δεξί χέρι του Καποτόρτο τώρα;» είπε χθες, Τετάρτη (31/1) ο κ. Μαρκόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, που είχε επισημάνει ότι ο Κώστας Γενιδούνιας θα κατέθετε στοιχεία για τον τότε υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Σε σημερινή ανάρτησή του, ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών παραθέτει το γραπτό αίτημα που είχε στείλει στην Επιτροπή Γεραπετρίτη για να καταθέσει, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε καλέστηκε, «όπως και η κυβερνητική πλειοψηφία δεν με καλεί στην Εξεταστική Επιτροπή, παρότι ζήτησα να καταθέσω και γραπτώς».

Ads

«Το γιατί αρνούνται είναι εύκολα κατανοητό, όπως και το γιατί στοχοποιούμαι από την πλειοψηφία με αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», τονίζει με νόημα.

Διαβάστε: Εξεταστική για Τέμπη / «Μοιραίες συμπτώσεις» λέει ο διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ – Ρίχνει ευθύνες σε σταθμάρχη και μηχανοδηγό

Αναλυτικά η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Τον Γενιδούνια τον είχανε στον πρώτο κατάλογο μαρτύρων αλλά δεν ήρθε να καταθέσει (στην Επιτροπή Γεραπετρίτη)» ειπώθηκε χτες, με σαφές υπονοούμενο ότι αρνήθηκα , επειδή «ίσως θεωρούσα την επιτροπή ανυπόληπτη». Δημοσιεύω Το email που έλαβε η Επιτροπή Γεραπετρίτη στις 20/3. Και ζήτησα να καταθέσω και έγραψα ότι θα καταθέσω επιπλέον έγγραφα αλλά δεν με καλέσανε ούτε τότε, όπως και η κυβερνητική πλειοψηφία δεν με καλεί στην Εξεταστική Επιτροπή, παρότι ζήτησα να καταθέσω και γραπτώς. Το γιατί αρνούνται είναι εύκολα κατανοητό, όπως και το γιατί στοχοποιούμαι από την πλειοψηφία με αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».