Την ώρα που καταρρέουν οι κατηγορίες για εμπρησμό κατά των μεταναστών που αιχμαλωτίστηκαν από αυτόκλητους «πολιτοφύλακες» στον Έβρο, ένα νέο ανησυχητικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ads

Στο βίντεο, το οποίο πλέον έχει αποσυρθεί από το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά κυκλοφορεί ακόμη από άλλους χρήστες που καταγγέλλουν το γεγονός, φαίνεται ένας άνδρας με στρατιωτικά ρούχα μαζί με δύο ακόμη συνεργούς να έχουν πιάσει τέσσερις μετανάστες.

Διαβάστε επίσης: Ομερτά στον Έβρο / Οι ακροδεξιές ομάδες, οι άτυπες επιστρατεύσεις και τα 170 αυθαίρετα σπίτια τους

Μάλιστα, μάλλον δεν πρόκειται για τους μόνους μετανάστες, αφού ο ίδιος λέει στο βίντεο ότι έπιασε «άλλους 4 καλούς επενδυτές» και αναρωτιέται «που είναι οι Αρχές». Ο λόγος όπως λέει που τους «συνέλαβε» είναι επειδή μπήκαν παράνομα στην χώρα

Ads

ΣΥΡΙΖΑ / Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τους αυτόκλητους «σερίφηδες»

Για τεράστιες ευθύνες της ΝΔ «που ανέχεται φαινόμενα τύπου Γρυσπολάκη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το νέο βίντεο που δείχνει έναν άνδρα με στρατιωτικά ρούχα μαζί με ακόμη δύο συνεργούς να έχουν πιάσει τέσσερις μετανάστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «όπως φαίνεται, το αποτρόπαιο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά πρόκειται για μια κατάσταση η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

«Και το ερώτημα είναι». κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν αυτά τα δίκτυα που θέλουν να επιβάλουν το νόμο της Άγριας Δύσης, που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους και υποκινούν σε μίσος».

«Έστω και τώρα, οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά» συνεχίζει η ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Οι αποτρόπαιες πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης είναι βαριά εγκλήματα που στρέφονται τόσο κατά του ανθρώπου όσο και κατά της πολιτείας. Ταυτόχρονα, το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα. Διαφορετικά, ο κ. Γρυσπολάκης θα είχε ήδη αποπεμφθεί από τη θέση του Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα και τη “συμπαράσταση” που εξέφρασε στους αυτόκλητους “σερίφηδες”», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.