Για «σαμποτάζ» από την πλευρά της κυβέρνησης της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE), που βρίσκεται στην Ελλάδα, κάνει λόγο το Euractiv σε δημοσίευμά του, ενώ αναφέρεται και στην «σιωπή» της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ads

Το «σαμποτάζ» ξεκίνησε από τις Βρυξέλλες και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ενώ αναρωτιέται πώς γίνεται η κ. Μέτσολα να παραμένει σιωπηλή. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα το πένθος για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, η ΕΥΠ, η ΕΛΑΣ, ακόμη και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αρνήθηκαν να συναντηθούν με τους ευρωβουλευτές – αντιπροσώπους της LIBE.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή Γεραπετρίτη στη LIBE: «Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν θα είναι διαθέσιμοι για συναντήσεις»

«Ο πραγματικός λόγος είναι ότι θέλουν να αποκρύψουν κάτω από το χαλί την κακή κατάσταση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, το θύμα τους είναι το ίδιο το κύρος του Ευρωκοινοβουλίου», τονίζει το δημοσίευμα.

Ads

Διαβάστε επίσης: Μετά την κυβέρνηση και ο Ντογιάκος αρνείται να δει την επιτροπή LIBE

Παράλληλα, στο ίδιο μέσο γίνεται αναφορά στις κινήσεις του ΕΛΚ, που αποφάσισε να «αποσύρει» τα μέλη του από την αποστολή της LIBE, γεγονός που σύμφωνα με το Euractiv αποτελεί «ασπίδα προστασίας στη συντηρητική κυβέρνηση της Αθήνας». «Δεν είναι τυχαίο ότι είναι η μόνη πολιτική ομάδα που δεν έχει πει τίποτα για το σκάνδαλο των υποκλοπών», συμπληρώνει.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει πως η σιωπή της προέδρου της Ευρωβουλής είναι υπερβολική, ειδικά όταν σε ένα χρόνο θα έχουμε εκλογές, και υπό το φως των ζημιών που προκλήθηκαν από το σκάνδαλο Qatargate.