Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το κυβερνητικό σόου που έχει στηθεί με τους εμβολιασμούς, αλλά και η προτεραιοποίηση τους.

Ads

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα εμβολιάζονταν συμβολικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί ώστε να σταλεί ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού. Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα έχει εμβολιαστεί ένα πλήθος κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της ΝΔ. Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει και ο εμβολιασμός της συζύγου του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι κυβερνητικά στελέχη και κομματικοί «παρατρεχάμενοι», όπως κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Η διαδικασία πυροδότησε αντιδράσεις και στα social media με πολλούς να κατακρίνουν τις κυβερνητικές πρακτικές, κάνοντας μάλιστα σύγκριση και με τη στάση της πρωθυπουργού της Δανίας, η οποία ανακοίνωσε πως πρώτα θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί και η ίδια θα περιμένει τη σειρά της, καθώς δεν ανήκει σε καμία από τις δύο ομάδες. Άλλοι πάλι θυμήθηκαν τον… Γκρούεζα του «κόμματος» από την θρυλική ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο». «Εσύ Γκρούεζα που βρήκες εμβόλιο και εμβολιάστηκες;», «Έλα Παναγιά μου… Εγώ είμαι του κόμματος», έγραψε χρήστης παραφράζοντας την περίφημη ατάκα. 

Ads