Από γκρι λαδομπογιά που θυμίζει τσιμέντο καλύφθηκε το όμορφο γκράφιτι του street artist από το Μπαλί WD που κοσμούσε τα τελευταία χρόνια την εξωτερική σκάλα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Οι αντιδράσεις στα social media ήταν άμεσες με τους χρήστες να σχολιάζουν ότι ο καλλιτέχνης μετέτρεπε το βαρετό τσιμέντο σε έργα τέχνης. Εξάλλου και στο ίδιο σημείο, πλέον υπάρχει ένα μήνυμα διαμαρτυρίας, «This wall used to have art (Αυτός ο τοίχος είχε πάνω του τέχνη).

Ads

image

Ο WD βρίσκεται πίσω από πολλά διάσημα και όμορφα γκράφιτι της Αθήνας, όπως για παράδειγμα της κουκουβάγιας του Μεταξουργείου που έγινε viral παγκοσμίως και του άστεγου των Εξαρχείων. Ο ίδιος μιλώντας στο news247, δήλωσε: 

«Είναι κρίμα αυτό που έγινε. Όχι γιατί είναι δικό μου έργο, αλλά γιατί σηματοδοτεί την νεα “κανονικότητα” γενικά, αλλά και ειδικά σε ό,τι αφορά τον δημόσιο χώρο, πλατείες, παραλίες, δάση κλπ. Το έκανα μέρα μεσημέρι, μπαινόβγαινε κόσμος και κανείς δεν ειπε κάτι αρνητικό, ίσα – ίσα. Κι αν ενοχλούσε γιατί δεν το έσβησαν 5 χρόνια τώρα; Welcome to the new “normality”».