Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η παύση – με εντολή της Μίνας Γκάγκα-  του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος στην Θεσσαλονίκη, Παναγιώτη Καλαϊτζίδη δύο μήνες μετά τον διορισμό του από το υπουργείο Υγείας.

Ads

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη κατήγγειλε με ανάρτησή της το περιστατικό και ζήτησε εξηγήσεις και τους λόγους για τους οποίους έγινε η πάυση του, αφήνοντας αρκετές αιχμές για το αρμόδιο Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Καλαϊτζίδης έχει υπάρξει διευθυντής της εταιρείας «Ηπειρωτική» που δραστηριοποιείται στις εργολαβίες καθαρισμού των νοσοκομείων. Η ίδια εταιρεία είχε δραστηριοποιηθεί και στην ενοικίαση εργαζομένων οι οποίοι αναπληρώνουν τους υγειονομικούς που μπήκαν σε αναστολή λόγω άρνησης εμβολιασμού.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη:

«Προσοχή, προσοχή!
Περιμένουμε την απάντηση, και πολύ περισσότερο την αλήθεια, από τον ίδιο τον κ. Πλεύρη!

Ads

Γιατί ο «άριστος» τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση και το υπουργείο του για τη θέση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Άγιος Παύλος παύθηκε από τα καθήκοντά του σε λιγότερο από ένα μήνα;  Εργάστηκε από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου που ζητήθηκε η παύση του από την κ. Γκάγκα! Βγάζουμε τις διακοπές και τον 15Αύγουστο που μπορεί έλειπε και από τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο από το Νοσοκομείο (Ιδού και τα σχετικά ΦΕΚ διορισμού και παύσης).

Να το μετανιώσατε αποκλείεται, γιατί τον γνωρίζατε καλά από τότε που συνεργαζόσασταν άψογα  με την Ηπειρωτική στην οποία ήταν διευθυντής λειτουργίας της!

Στην 3η φωτογραφία παραλαμβάνει το βραβείο για λογαριασμό της εν λόγω εταιρίας, στις 31/7/2020, “η οποία εν καιρώ του κορονοϊού κατόρθωσε να καθαρίζει τα νοσοκομεία αναφοράς (νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και Γεώργιος Παπανικολάου) και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας..”

Και μην πείτε ότι ήταν προσωρινός, γιατί στο ΦΕΚ δεν λέτε καν ποιος τον αντικαθιστά! Τι σας στράβωσε και τον διώχνετε άρον άρον;

Περιμένουμε απάντηση! Την αλήθεια! Γιατί αυτή δεν μπορείτε να τη θάψετε σε κανένα απόρρητο».