Από τους πλέον διαδεδομένους μύθους στην Ελλάδα είναι και αυτός των «κρυμμένων θησαυρών», κυρίως από τις περιόδους της οθωμανικής και της γερμανικής κατοχή.

Ads

Στην Τρίπολη, όμως, το πήραν πιο σοβαρά, τόσο, που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τον Σεπτέμβριο του 2016 να ανασκάψει την πλατεία Αρεως της πόλης, διότι εκεί πιστεύεται από κάποιους ότι είχα θαφτεί πολύτιμα αντικείμενα.

Η απόφαση αυτή υλοποιήθηκε σήμερα και στην διαδικασία έλαβε μέρος, εκτός του δήμου και η αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, απέκλεισε από πολύ νωρίς τον χώρο πίσω από τη μαρμάρινη βρύση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει, εκτός, φυσικά, από το συνεργείο του δήμου.

Επί τόπου και η Αρχαιολογική Υπηρεσία και φυσικά πλήθος περίεργων, αν και, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ, όχι ιδιαίτερα αισιόδοξων, για το αποτέλεσμα, πολιτών.

Ads

Τελικά, κατά τη 1 το μεσημέρι και ενώ τα μηχανήματα είχαν σκάψει και δεν είχε βρεθεί τίποτα στο πάρκο της πλατείας Άρεως που να μαρτυρεί την ύπαρξη χρυσού ή τιμαλφών μεγάλης αξίας, η ανασκαφή έλαβε τέλος, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που από τις 6 το πρωί βρισκόταν επί ποδός, με την ελπίδα της ανεύρεσης του χαμένου θησαυρού.

Το μόνο που κατάφεραν να βρουν τα σκαπτικά μηχανήματα, τα οποία είχαν προχωρήσει σε βάθος τριών μέτρων, ήταν μπάζα, σιδηρόβεργες, ένα παλιό καζανάκι και τα πλακάκια από τις τουαλέτες που προϋπήρχαν στον χώρο και είχαν «χωθεί» προ εικοσαετίας.

Τα μηχανήματα ξεκίνησαν να ρίχνουν και πάλι μέσα στη μεγάλη τρύπα τα μπάζα και τα «ευρήματα» όχι από την τουρκοκρατία ή τη γερμανική κατοχή αλλά από τις… τουαλέτες του πάρκου και η ανασκαφή έλαβε τέλος.