Πυροσβέστες «ντύθηκαν» οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ μετά τη σύρραξη που απειλήθηκε χθες, με τη σπίθα να ανάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάνοντας έφοδο στην κεντρική εφορευτική επιτροπή του κόμματος, καταγγέλλοντας τη διαδικασία και «στολίζοντας» Παπαμιμίκο και Τσιμάρα. 

Ads

Οι τέσσερις υποψήφιοι της ΝΔ (Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης, Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης), συναντήθηκαν σήμερα στη Βουλή με στόχο να επέλθει η ηρεμία στο εσωκομματικό μέτωπο. Αμέσως μετά εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με ενωτικό πρόσημο αναγορεύοντας ως βασικό τους αντίπαλο τον… Αλέξη Τσίπρα. 

Διαβάστε επίσης:

«Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού» σημείωσαν σε κοινή δήλωση τους οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχαν. «Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου» πρόσθεσαν. 

Επρόκειτο καθαρά για μια επιχείρηση ανακωχής καθώς η σύγκρουση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι πλέον εκτός ορίων και εκφράζονται καθαρά φόβοι διάσπασης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μάλιστα πριν τη συνάντηση και προκειμένου να επέλθει η ηρεμία που αναζητείται για να προχωρήσει η εσωκομματική διαδικασία έσπευσε μέσω των συνεργατών του να διαψεύσει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τα μέλη της ΚΕΦΕ που του αποδόθηκαν. Κάπως δύσκολο εγχείρημα βέβαια με δεδομένο ότι ο διευθυντής του κόμματος, Κώστας Τσιμάρας σε χθεσινές του δηλώσεις του άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να μηνύσει το μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος. 

Επιπλέον ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έσπευσε να δηλώσει ότι «είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος» που με τη χθεσινή του παρέμβαση επέβαλε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. «Ήδη αναρτήθηκαν στο ίντερνετ οι προδιαγραφές και προχωράμε στην ανοικτή διαδικασία», ανέφερε, λέγοντας πως είναι αυτονόητο ότι επιστρέφει ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ.

Στην ίδια γραμμή και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος που δήλωσε: «Χαίρομαι ειλικρινά που οι συνεργάτες του κ. Ευάγγελλου Μεϊμαράκη διέψευσαν επισήμως σχόλια και δημοσιεύματα, που άφηναν υπονοούμενα για “μαϊμουδιές” και “οικονομικό όφελος” κατά τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας, που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών». Σημείωσε δε, ότι πρέπει να επικρατήσει επιτέλους η ενότητα και η ψυχραιμία «για το καλό της παράταξης».

Αργότερα συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδας της ΝΔ για τη χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το κόμμα τις επόμενες μέρες στη Βουλή και κυρίως κατά τη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Παρόλα αυτά, όλοι ανέμεναν ότι το εσωκομματικό στοιχείο θα κυριαρχούσε. Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό, ο βουλευτής του κόμματος Μάριος Σαλμάς είχε αποφασίσει να θέσει θέμα αναβολής της εκλογικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία μέχρι το Μάρτιο. 

Και πράγματι τρεις γαλάζιοι βουλευτές (Σαλμάς, Καράογλου, Χατζηδάκης) επιχείρησαν να βάλουν στην κοινοβουλευτική ομάδα το ζήτημα της εκλογής προέδρου. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έσπευσε να παρέμβει για να μην διεξαχθεί τέτοια συζήτηση. 

Οι γαλάζιοι βουλευτές βρίσκονται πάντως εν βρασμώ. Οι μισοί ετοιμάζονται να συγκεντρώσουν υπογραφές για την πραγματοποίηση συνεδρίου και οι υπόλοιποι μαζεύουν υπογραφές για εκλογή προέδρου μέσα από ανοιχτές διαδικασίες.