Μόνο το πολυνομοσχέδιο συζήτησε η ΚΟ της ΝΔ. Κι αυτό σε μια προσπάθεια να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου καθώς το κόμμα βρέθηκε χθες ένα βήμα πριν τη σύρραξη, ακόμη και τη διάσπαση. 

Ads

Ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης που άνοιξε τις εργασίες της κοινοβουλευτικής ομάδας φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι η στάση του κόμματος στη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ο ίδιος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η ΝΔ θα το καταψηφίσει. 

Μετά από μια ενημέρωση επί των βασικών άρθρων από τους αρμόδιους βουλευτές, το λόγο πήρε ο υποψήφιος πρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης που εξέφρασε την εκτίμηση πως ίσως η ΝΔ πρέπει συνολικά να απορρίψει όλα τα άρθρα. «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό», σημείωσε. 

Ο επίσης υποψήφιος Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική, αλλά άφησε ανοιχτό να στηριχθούν συγκεκριμένα μέτρα που φέρνουν ανάπτυξη, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις. Ο δε Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε πως το πολυνομοσχέδιο είναι 90% φόροι και καταστρέφει την ελληνική κοινωνία.

Ads

Το θέμα των εκλογών και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί θέλησαν να θέσουν οι κ.κ. Καράογλου, Σαλμάς και Χατζηδάκης, όμως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έσπευσε να παρέμβει για να μην διεξαχθεί αυτή η συζήτηση.