Στα γραφεία της εφημερίδας «Athens Voice», στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε επίθεση ομάδα περίπου 15 ατόμων, μελών του Ρουβίκωνα.

Ads

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα άτομα αυτά προκάλεσαν φθορές στα γραφεία και πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές. Στην ιστοσελίδα indymedia, προσκείμενη στον αντεξουσιαστικό χώρο, αναρτήθηκε ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice χτίζουν μια απολίτικη μάζα υπάκουων κανίβαλων. Μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει τη κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες. Εκτός αυτού εξαπολύει τα παπαγαλάκια της να λοιδορούν το θάνατο μιας ταξικής μας αδελφής και όταν έρχεται η ώρα να απολογηθούν, με απλές αερολογίες προσπαθούν να καλύψουν το λάθος τους, με τρόπο όμως που όχι απλά δεν καλύπτει, αλλά επιβεβαιώνει τη ρατσιστική τους διάθεση».

Tην επίθεση σχολίασε στο twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ