Επίθεση στη δεύτερη συγκέντρωση του ΚΚΕ, το μεσημέρι στα Προπύλαια, εξαπέλυσε η αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε χημικά αλλά και αύρες, με τον κόσμο να απωθείται προς την Ομόνοια. Εκεί σημειώθηκε και νέα επίθεση με χημικά και αύρες.

Ads

Η ακραία στάση της αστυνομίας προφανώς ήρθε ως αντίποινα στο πρωινό φιάσκο με την κατάρρευση της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, που προκάλεσε και τον εκνευρισμό της κυβέρνησης, αλλά και του μιντιακού φιλοκυβερνητικού μηχανισμού για τους χειρισμούς του υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σημειώνεται πως συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, σε πόλεις της Κρήτης κ.α.. 

Κατά την άγρια επίθεση στη μεσημεριανή συγκέντρωσης δεκάδες διαδηλωτές προσήχθησαν, ενώ υπάρχουν και αρκετοί με τραύματα στο κεφάλι. Πολλοί ήταν και οι άνθρωποι που κατέρρευσαν στο δρόμο, λόγω έντονης δυσφορίας από την εκτεταμένη χρήση χημικών. 

Ads

Σημειώνεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ διαμαρτυρόταν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των πρώτων διαδηλωτών που είχαν συλληφθεί αναίτια στα Προπύλαια. 

Η καταγγελία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Διαμαρτυρία Κουτσούμπα – Παφίλη στον διαπραγματευτή της αστυνομίας:

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα:

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Προπύλαια:

Η επίθεση της αστυνομίας με αύρες και χημικά:

Διαδηλωτές «καταρρέουν» από τα δακρυγόνα

Προσαχθέντες μέσα σε κλούβα της αστυνομίας

Φωτογραφίες:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image