Επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του Εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου, στα Εξάρχεια. Ο Δημήτρης Μπούρλος ήταν ένας εκ των «Σοφών» του Γιώργου Κατρούγκαλου, που συνέβαλε στην συγκρότηση πρότασης για το ασφαλιστικό προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ads

Οι άγνωστοι που εισέβαλλαν στο γραφείο του προκάλεσαν φθορές σε υπολογιστές και εκτυπωτές, πέταξαν φέιγ βολάν, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Λίγο αργότερα, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι ο Δημήτρης Μπούρλος μπήκε στο στόχαστρο, καθώς «είναι μέλος της επιτροπής σοφών, η οποία χάραξε την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού, εντός του πλαισίου που ορίζει το τρίτο Μνημόνιο. Η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού επιτελεί έναν ακόμη αντικοινωνικό σχεδιασμό, μια ακόμη έκφανση της επίθεσης κράτους και κεφαλαίου ενάντια σε όλους τους από τα κάτω».

Ο Δημήτρης Μπούρλος, είναι γνωστός εργατολόγος και από το έτος 1984 εκδότης του περιοδικού «ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΙΚΑ». Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής για την Διαδοχική Ασφάλιση, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, Πρόεδρος της Επιτροπής Κωδικοποίησης Κανονισμών Ι.Κ.Α. και μέλος πολλών επιτροπών που έχουν συσταθεί για το Ασφαλιστικό.

Ads