Οπαδοί που κατέβαιναν τη Συγγρού κατευθυνόμενοι προς το στάδιο Καραϊσκάκη όπου πραγματοποιείται ο αγώνας Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, έκαναν στάση στα νέα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος» επί της λεωφόρου Συγγρού και αφού δημιούργησαν τείχος με τα δίκυκλα, επιτέθηκαν σπάζοντας τη τζαμαρία του κτιρίου.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκαν και στον δημοσιογράφο Μένιο Σακελλαρόπουλο, χτυπώντας τον στο κεφάλι με ξύλινο ρόπαλο. Στην συνέχεια διέφυγαν με κατεύθυνση τον Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι, εντός των γραφείων άκουσαν ισχυρούς κρότους από το σπάσιμο της εισόδου και κατευθύνθηκαν προς την έξοδο κινδύνου.

Καταδικάζουν την επίθεση τα κόμματα

Για την επίθεση στα γραφεία του Εθνους και της 24 media, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους στα γραφεία του Έθνους και της 24 media. Τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού του δημοσιογραφικού κόσμου μας βρίσκουν όλους απέναντι».

Ads

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία της «24 Media» και η εφημερίδα «Έθνος».

Αναμένουμε από τις αρχές να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν το ταχύτερον δυνατόν στη Δικαιοσύνη».

Eπίσης το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Καταδικάζουμε με τον πλέον  κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων κατά των γραφείων της εφημερίδας Έθνος και των ιστοσελίδων του ομίλου 24media.

Τίποτα δεν μπορεί να εκφοβίσει την λειτουργία του Τύπου.   Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εντοπίσουν τους δράστες».