Επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου ο δικηγόρος Χανίων Μανώλης Παπαδομανωλάκης στην πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά

Ads

Συγκεκριμένα, μιλώντας ο ίδιος στο zarpanews, ανέφερε πως το περιστατικό συνέβη καθώς συνομιλούσε ο ίδιος με δύο άλλους πολίτες. Κάποια στιγμή ένας άγνωστος με καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου, τον χτύπησε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό και απομακρύνθηκε.

Το θύμα της επίθεσης μετέβη στο νοσοκομείο Χανίων, με το τραύμα του να είναι επιφανειακό και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία στις αρχές.

«Δεν αντιλήφθηκα τίποτα, εγώ συζητούσα και ξαφνικά ένιωσα το χτύπημα με κάτι αιχμηρό. Σίγουρα η επίθεση αυτή δεν αφορά το δικαστήριο που είχα σήμερα, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ότι σχετίζεται με την εργασία μου», δήλωσε ο ίδιος.

Ads

Καταδίκη επίθεσης από συναδέλφους

Το αιματηρό περιστατικό καταδικάζει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, που εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων καταδικάζει αυτή την εγκληματική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου. Ο δικηγόρος είναι συλειτουργός της δικαιοσύνης. Ο δικηγόρος υπηρετεί με δικαιοσύνη και παρρησία τον εντολέα του και προσπαθεί αν δώσει στο δικαστή την πλευρά του εντολέα του από νομικής επιστήμης και ιστορικής αξίας το ποιο είναι το αληθές γι’ αυτόν και συνεπάγεται ότι ο δικηγόρος δεν έχει να κάνει με οποιονδήποτε αντίδικο. Ο δικηγόρος δεν έχει αντίδικο, ο δικηγόρος είναι προασπιστής του δικαίου. Και ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι ένας συνάδελφος συνετός, χαμηλών τόνων».

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη βίαιη σωματική επίθεση στον συνάδελφο Μανώλη Παπαδομανωλάκη, δικηγόρο Χανίων, σύμβουλο του τοπικού Δικηγορικού συλλόγου και γνωστό για την κοινωνική και αγωνιστική του δράση. Η επίθεση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί (23/9/2022), έξω από τα δικαστήρια, και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της (χτύπημα στον λαιμό με αμβλύ αντικείμενο, καλυμμένα χαρακτηριστικά δράστη, απρόκλητη επίθεση) προκύπτει ότι ήταν προμελετημένη και θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Μετά την επίθεση ο συνάδελφος μετέβη στο Νοσοκομείο Χανίων για τις πρώτες βοήθειες. Απαιτούμε τη σύλληψη και την τιμωρία του δράστη και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο και τους οικείους του», αναφέρει στην ανάρτησή του.