Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή για το θέμα τις τιμής των φαρμάκων.

Ads

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που έδωσε είχε εκτιμήσει ότι θα μειωθούν οι τιμές σε 17 φάρμακα, όμως το νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνει μειώσεις τιμών σε 7.500 φάρμακα. Επίσης, χαρακτήρισε «μνημείο ανοησίας του αρχηγού αντιπολιτεύσεως αυτό που είπε για 17 φάρμακα», προκαλώντας την αντίδραση της βουλετή του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr.

H Ειρ. Αγαθοπούλου τόνισε ότι έχει αυξηθεί η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα φάρμακα. «Η μείωση των τιμών είναι 12% τον τελευταίο χρόνο αλλά έχουμε αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου κατά 26%. Αυτό λέγεται ελάφρυνση; Προφανώς όχι», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η ασφαλιστική τιμή έχει πέσει σε μεγάλο βαθμό και η νέα λιανική τιμή έχει μειωθεί πολύ λίγο, με αποτέλεσμα την διαφορά να την καλύπτει ο ασφαλισμένος».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «ο σοφός ελληνικός λαός, που προφανώς δεν παρακολουθείτε, έχει μία παροιμία: στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Ads