Εκατοντάδες Σέρβοι τουρίστες προς Ελλάδα παραμένουν αποκλεισμένοι στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα επειδή δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα, με τις τουριστικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα να βλέπουν τους υποψήφιους πελάτες τους μποκαρισμένους από μια κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός της οποίας προσφάτως «καλωσόριζε» του τουρίστες από την Σαντορίνη.

Ads

Η κατάσταση αυτή είναι συνέχεια και συνέπεια της κυβερνητικής «γκάφας», όπου, κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε τις πύλες εισόδου αλλά έχει παραλείψει από τον σχετικό χάρτη και την ενημέρωση ολόκληρες περιοχές ενώ οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των περιοχών δηλώνουν άγνοια.

Φάμελλος: Επιτελικό μπάχαλο και στον τουρισμό!

«Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα των επαγγελματιών λόγω κορωνοϊού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε  να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας, και ειδικότερα στον Στρυμωνικό Κόλπο, αλλά και στην Πιερία και τη Χαλκιδική» σημειώνει σε δήλωσή του ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής Β’ Θεδσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Στο Σταυρό, στην Ασπροβάλτα και στα Βρασνά οι επαγγελματίες – ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστίαση, αναψυχή- “τραβάνε κυριολεκτικά τα μαλλιά τους” με το μπάχαλο που δημιουργεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» προσθέτει και συνεχίζει:

«Ενώ λοιπόν είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι στις 15/06 θα “ανοίξει” ο τουρισμός για επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες και ειδικότερα από τη Σερβία, την Κυριακή το βράδυ, στις 14/6, η κυβέρνηση εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που απαγορεύει την είσοδο για άλλες δεκαπέντε ημέρες!

Και ενώ χιλιάδες Σέρβοι τουρίστες που είχαν κλείσει τη διαμονή τους ήταν ήδη στο δρόμο και στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και ενώ οι επαγγελματίες στο Σταυρό, στην Ασπροβάλτα και τα Βρασνά είχαν προσλάβει προσωπικό και περίμεναν επιτέλους να δουλέψουν, η κυβέρνηση έβαλε «μπλόκο» στα σχέδια των τουριστών και των επαγγελματιών.

Ακόμα και αν σήμερα διορθωθεί το λάθος, όπως ακούγεται, το πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής είναι ανεπανόρθωτο. Οι Σέρβοι τουρίστες που συνάντησαν το «μπλόκο» στα σύνορα και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισέλθουν στη χώρα από Βόρεια Μακεδονία ή από τη Βουλγαρία, συνέχισαν το ταξίδι τους προς άλλους προορισμούς γιατί η καλοκαιρινή τους άδεια δεν μπορεί να περιμένει τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης. Δυστυχώς, η χώρα μας εκτέθηκε και διπλωματικά στα Βαλκάνια.

Άλλο ένα “επιτελικό μπάχαλο” που αποσιωπήθηκε για να μη σβηστεί η λάμψη της φιέστας του κυρίου Μητσοτάκη στη Σαντορίνη με τις ειδυλλιακές φωτογραφίες στην καλντέρα. Όσο και να «τρέχει», σήμερα,  η κυβέρνηση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όπως έκανε και με τις αεροπορικές μεταφορές, το μάρμαρο το πληρώνουν ήδη οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βόλβης και σε άλλες περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.».

Κ. Νοτοπούλου: Κατακερματισμένη, ανεπίκαιρη και παραπλανητική η ενημέρωση των τουριστών

«Η έλλειψη σωστής προετοιμασίας πληγώνει την εικόνα του ελληνικού Τουρισμού» σχολίασε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κ. Νοτοπούλου και πρόσθεσε: «Η κυβέρνησης της ΝΔ δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια Μένουμε Σπίτι και Μένουμε Ασφαλείς, νομοθέτησε δυνατότητα απευθείας αναθέσεων στη Marketing Greece χωρίς όριο στο οικονομικό αντάλλαγμα, δεν φρόντισε όμως για το στοιχειώδες: να δημιουργήσει  μια ειδική ιστοσελίδα που να απευθύνεται στους πολίτες του εξωτερικού η οποία να επικαιροποιείται διαρκώς με περιεχόμενο για τις πύλες εισόδου της χώρας ειδικά σε αυτήν την μεταβατική περίοδο!

Από που θα  ενημερωθούν οι ταξιδιώτες;

Κατακερματισμένη, ανεπίκαιρη και εν τέλει παραπλανητική η ενημέρωση αφού ακόμη και η «εμβληματική» πρωτοβουλία της ψηφιακής εφαρμογής την οποία ανακοίνωσαν από την Σαντορίνη έχει να ενημερωθεί από τις 8 Ιουνίου!

Τα χερσαία σύνορα της χώρας άνοιξαν σήμερα, όμως οι ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν από που μπορούν να ενημερωθούν με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες που ξεκίνησαν από την Ρουμανία για να επισκεφθούν την Ελλάδα να έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με την Β. Μακεδονία.

Η έλλειψη σωστής προετοιμασίας πληγώνει την εικόνα του ελληνικού Τουρισμού.».