Στις φυλακές του Κορυδαλλού θα μεταχθεί στις 10 Απριλίου Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών. Η μεταγωγή, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, γίνεται στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού, ως φυλακής υποδίκων.

Ads

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής από τις φυλακές Κορυδαλλού θα φύγουν 52 κατάδικοι και θα μεταχθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα 27 υπόδικοι, ανάμεσα τους και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.

Mε την απόφαση αυτή, ικανοποιείται το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας, Κ. Γιαγτζόγλου, για τον οποίο πραγματοποιήθηκαν δεκάδες επιθέσεις από αντιεξουσιαστές τις τελευταίες μέρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα που προκάλεσαν και την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνεται: «Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου».

Ads

Λίγη ώρα μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, ο Κ. Γιαγτζόγλου σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας, ενώ αντιεξουσιαστές ανακοίνωσαν τον τερματισμό της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Συγκεκρίμενα στο κείμενο που υπογράφει η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου» αναφέρονται τα εξής: «Μετά τη λήξη της απεργίας πείνας και δίψας του συντρόφου Ντίνου Γιαγτζόγλου, αποφασίσαμε τη λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»