Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίσκεψη της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, στην Καλαμάτα, ενώ βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, με μοναδικές εξαιρέσεις τη μετακίνηση για λόγους υγείας, για τελετή κηδείας αλλά και για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους.

Ads

Πιο συγκεριμένα, η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σύμφωνα με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ, επισκέφθηκε, μαζί με στελέχη του οίκου μόδας Dior, τη Συλλογή Ελληνικών  Ενδυμασίων της Βικτώριας Καρέλια στο ξεχωριστό μουσείο που φιλοξενείται στην οδό Σταδίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας eleftheriaonline, τα στελέχη του μεγάλου οίκου μόδας έδειξαν ενδιαφέρον για τις παραδοσιακές φορεσιές, που παρουσιάζονται στην συλλογή «Βικτωρία Γ. Καρέλια», καθώς σχεδιάζουν τη δημιουργία μιας κολεξιόν με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις αντιδράσεις έκαναν λόγο για «χυδαιότητα κάποιων που έχει ξεπεράσει κάθε όριο». «Οφείλουμε να σημειώσουμε λοιπόν», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, ότι «η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη δεν πήγε στην Καλαμάτα για εκδρομή, αλλά κατόπιν της προβλεπόμενης έγγραφης άδειας από την Πολιτική Προστασία, συνοδεύοντας στελέχη του οίκου Dior, ενός από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, που ήρθαν στη χώρα μας προκειμένου να ερευνήσουν, ύστερα από περιήγηση σε μουσεία, τη δυνατότητα η νέα τους collection το 2021 να έχει αναφορά στην Ελλάδα, με αφορμή και τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία». 

Ads