Επιμένει την επιθετική ρητορική κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Τάκης Θεοδωρικάκος, παρά τον σάλο που προκάλεσε η πρωινή δήλωσή του περί «νεκρών» που -κατά τον ίδιο- θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταλόγισε  στην Κουμουνδούρου απόπειρα δημιουργίας πολιτικού διχασμού.

Αναλυτικά η νέα δήλωση Θεοδωρικάκου

«Εκείνοι:

  • που μας κατηγόρησαν ότι ξυπνήσαμε νωρίς τα παιδιά, όταν η Αστυνομία συνέλαβε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου
  • που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τις προκλητικές συκοφαντίες τους περί δολοφόνων για το ανύπαρκτο πεντάχτρονο κοριτσάκι στον Έβρο
  • που εργαλειοποιούν για κομματικό όφελος την τραγωδία ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού, παρότι οι δράστες είναι ήδη στη φυλακή
  • που επιτίθενται διαρκώς στην Ελληνική Αστυνομία
  • που ο πολιτικός τους λόγος είναι ο ορισμός του τεχνητού διχασμού

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε ποτέ. Δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάρουν την απάντηση που του πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21 Μαΐου».


 

ΣΥΡΙΖΑ: Να αναλάβει ο Μητσοτάκης την ευθύνη που του αναλογεί 

Ads

Υπενθυμίζεται πως μετά τις πρωινές δηλώσεις Θεοδωρικάκου σε ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε:

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές. Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας».

Καλύπτει Θεοδωρικάκο η κυβέρνηση δια του Οικονόμου

Από την πλευρά του, o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έσπευσε να καλύψει πλήρως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο facebook έσπευσε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά» επειδή «δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν με αυταπάρνηση για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τις οποίες διαταράσσουν πρόσωπα και συλλογικότητες που σπεύδει να καλύψει πολιτικά».

Επιπλέον, υποστήριξε πως η Κουμουνδούρου «δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο και τους πολίτες», καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει εάν «είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;».