Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτι στη περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας.Εν τω μεταξύ, η αστυνομία έδωσε πληροφορίες για 23χρονο που συνελήφθη χτες στην Κηφισιά και κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Παράλληλα, εκδόθηκαν νέα εντάλματα για τρία νέα άτομα σχετικά με την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας η μονοκατοικία είχε ενοικιαστεί από άτομο που έδωσε ταυτότητα με τα στοιχεία: Γεώργιος Μποτσόγλου του Παναγιώτη και της Φρειδερίκης, γεννηθείς στις 5/12/1978 στη Θεσσαλονίκη. Η ταυτότητα φέρει αριθμό ΑΕ-165370 και φέρεται ότι εκδόθηκε στις 23/1/2007 από το τμήμα ασφάλειας Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία πιστεύει ότι και αυτή η ταυτότητα είναι πλαστή, ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έρευνα στο σπίτι της Νέας Χαλκιδόνας σχετίζεται με τη χθεσινή σύλληψη του 23χρονου στην Κηφισιά, ο οποίος φέρεται ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες και φωτογραφίες για τον 23χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα. Ο 23χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον Εφέτη Ανακριτή, για να απολογηθεί αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η πλαστή ταυτότητα που είχε πάνω του ο 23χρονος είχε τα στοιχεία Διαμαντής Κωνσταντίνος του Αναστασίου και της Ευγενίας γεννηθείς 4/6/1989 στα Ιωάννινα και είχε εκδοθεί από το Β΄Τμήμα Ασφάλειας Αιγάλεω το 2009.

Ads

Εν τω μεταξύ, οι εφέτες ανακριτές εξέδωσαν νέα εντάλματα σύλληψης για ήδη καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία αφορούν την αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων με προορισμό πρεσβείες στην Αθήνα και ξένους ηγέτες στο εξωτερικό.