Τρεις τραυματίες και οκτώ συλλήψεις είναι ο απολογισμός απο τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Καλλιθέας, στη συμβολή των οδών Σκίππη και Αραπάκη, όταν ομάδα του κινήματος «Δεν πληρώνω», προσπάθησε να εμποδίσει την πληρωμή των λογαριασμών που περιλαμβάνουν το ειδικό τέλος ακινήτου.

Ads

Όπως ανακοινώθηκε απο την Αστυνομία, ομάδα περίπου 30-40 ατόμων μπήκαν στο κτίριο και «ασκώντας παράνομη βία προς τους υπαλλήλους, καθώς και σε πολίτες, τους οποίους προέτρεπαν να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς τους», διέκοψαν τη λειτουργία της υπηρεσίας και προκάλεσαν φθορές στα γραφεία.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίσθηκαν δύο υπάλληλοι της ΔΕΗ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και μία γυναίκα πελάτης του καταστήματος.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφθασαν στο σημείο, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, για τα οποία σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου και το απόγευμα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ads

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, διέγερση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απρόκλητη σωματική βλάβη.