Μετά από δυο και πλέον μήνες και στον απόηχο μιας σειράς δημοσιευμάτων περί «απόσυρσής« του λόγω διαφωνιών με την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, θα πραγματοποιήσει στις 6 το απόγευμα έκτακτη ενημέρωση μαζί με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, διαψεύδοντας τις πληροφορίες, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω προέρχονταν ακόμη και από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, όπως η Καθημερινή.

Ads

Υπενθυμίζεται πως η έξαρση των κρουσμάτων, η οποία παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, έχει προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Την ίδια στιγμή όμως πληθαίνουν και οι φωνές κριτικής για τις κυβερνητικές παλινωδίες επί του ζητήματος.

Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η απόφαση για αύξηση  της πληρότητας στα πλοία της ακτοπλοΐας στο 80% από το 60%, που ήταν έως την Κυριακή, παρά την αντίθετη γνώμη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, αλλά και η έλλειψη τεστ ακόμη και σε περιοχές, όπου παρουσιάζεται επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, όπως η Καβάλα.

Ads